SkinCeuticals

 

Zahvaljujući visoko kvalitetnim formulama i nenadmašnim rezultatima potpomognutim naučnim istraživanjima, SkinCeuticals proizvode koriste i preporučuju najbolji stručnjaci iz područja dermatologije i estetske hirurgije.

SkinCeuticals proizvodi sastoje se od visokih koncentracija čistih farmaceutski kvalitetetnih sastojaka, kombinovanih s prirodnim biljnim ekstraktima, te su stvoreni za optimalnu apsorpciju u koži i dizajnirani da zaustave i ispravljaju znakove prirodnog starenja kože i starenja kože uzrokovanog uticajima iz okoline..

Stvoren 1997. godine zahvaljujući radu poznatog američkog dermatologa i znanstvenika  dr Sheldon Pinnell (prvi je uspio stabilizirati čisti vitamin C visoke koncentracije i niske pH vrijednosti i pretvoriti ga u kozmetičko rješenje), SkinCeuticals prednjači u antioksidativnoj tehnologiji i pruža napredna otkrića za njegu kože protiv starenja.

SkinCeuticals filozofija bazira se na 3 osnove:

  • PREVENCIJA znakova preranog starenja
  • ZAŠTITA zdravlja kože od štetnog uticaja UV zraka
  • KOREKCIJA vidljivih znakova starenja

Istraživanja SkinCeuticals prozivoda

 

Naše uvjerenje i misija je jednostavna: dugotrajne rezultate možemo dosegnuti sa kombinacijom kliničkih protokola, napredne njege za kožu kod kuće i profesionalnih tretmana.

Istraživanja su pokazala da starenje kože nije posljedica samo kalendarskih godina. Izloženost elementima iz okoline poput sunčevog zračenja, dima i zagađenog vazduha uzrokuje oštećenja kože. To uzrokuje stvaranje linija, bora, depigmentacije. Sveobuhvatan preventivni program može pomoći u sprječavanju štetnog uticaja iz okoline, kao i da se zaustavi nastajanje ozbiljnijih oštećenja kože.

 

Istraživanja su dokazala da antioksidansi efikasno neutralizuju slobodne radikale, koji su nastali nakon što je koža bila izložena uticajima iz okoline.

Ti slobodni radikali su hemijske reakcije koje uzrokuju mutaciju DNA, čija je posljedica ubrzano starenje kože i ubrzani rast oštećenja na nivou ćelije. Kad se koriste zajedno, antioksidansi i kreme za zaštitu od sunca pružaju optimalnu fotozaštitu – sprječavaju znakove preuranjenog starenja, smanjuju linije i bore i podstiču zdravlje kože i ljepotu.

 

 

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Popunite jednostavni obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati

Super formule antioksidansa

 

SkinCeuticals je razvio formule super antioksidansa koje su prilagođene svim tipovima kože i koje su stvorene da bi pružile naprednu zaštitu od uticaja iz okoline.

SkinCeuticals antioksidansi sa velikim učinkom prodiru u kožu, neutrališu štetu nastalu djelovanjem slobodnih radikala te tako pomažu sintezu kolagena.

SkinCare Clinic je ovlašten za prodaju preparata za kućnu njegu i sprovođenje profesionalnih tremana brenda SkinCeuticals.