Medicinski tretmani lica su neodvojivi dio dermatološkog liječenja

 

Medicinski tretmani lica se sprovode isključivo u centrima za profesionalnu medicinsku njegu i podrazumijevaju različite procedure hidratacije, izbjeljivanja, komedolize, keratolize, stimulacije sinteze kolagenih i elastičnih vlakana i međućelijske supstance.

Medicinski tretmani lica se značajno razlikuju od klasičnih kozmetičkih tretmana lica. Klasični kozmetički tretmani lica podrazumevaju primjenu toplotnih procedura (parenja kože vapozonom ili termalnim maskama) kojima se postiže otvaranje pora, ali i oštećuju krvni sudovi i vezivno tkivo kože.

U sklopu klasičnih kozmetičkih tretmana lica obavezna je komedoekspresija - mehaničko čišćenje, što za posljedicu može prouzrokovati podlive, ožiljke i hiperpigmentacije. Klasični kozmetički tretmani lica “parenja i mehaničkog čišćenja” su u svjetskim trendovima tretmana postali dio prošlosti, a zbog trajnih mogućih posljedica koje ostavljaju na kožu u nekim zemljama EU su zabranjeni.

Savremeni način života, nedostatak slobodnog vremena postavio je pred stručnjake zadatak da patentiraju nove tehnike i metode čišćenja i podmlađivanja kože, koje daju vrhunske rezultate bez kožnih iritacija i bolova. Danas je sve to realnost, primjenom medicinskih tretmana lica.

Koji medicinski tretman lica je najbolji za Vas ovisi od tipa kože i efekta koji želite da postignete. Stručni tim SkinCare Clinic u sklopu dermatokozmetološkog savjetovališta će Vam pomoći profesionalnim savjetom da odaberete tretman koji najbolje odgovara potrebama Vaše kože.

U SkinCare Clinic se rade medicinsko-kozmetički tretmani sa dermokozmetičkim proizvodima vodećih svjetskih brendova na polju medicinske njege kože, što pacijentu daje garanciju da može postići najbolje rezultate.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Popunite jednostavni obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati