​​

 

 

Dermastamp

 

Dermastamp ili microneedling, u medicinskoj literaturi se naziva i kolagen inducirajuća terapija, je postupak koji stimuliše samoobnovu kože dovodeći do poboljšanja izgleda kože, ublažavanja bora, hiperpigmentacijskih i ožiljnih promjena na koži.

Tokom tretmana Medicinskim Dermastampom dolazi do stvaranja brojnih mikrooštećenja na koži  koje organizam prepoznaje kao ozljedu i tada potiče proces regeneracije na području oštećenja. Bitna razlika između microneedlinga i svih dosadašnjih terapeutskih mjera je u tome što to nije ablativna metoda, već metoda koja stimulira regeneraciju i potiče nastajanje novog tkiva. 

 

Indikacije za upotrebu Dermastampa

 

Upotreba Dermastampa preporučuje se
kod različitih terapeutskih indikacija:

 

 

  • Dublje i pliće bore
  • Hiperpigmentacije
  • Hiperpigmentacije
  • Oslabljen tonus kože
  • Neujednačena tekstura lica

Tok tretmana

 

Educirano osoblje će najmanje 30 minuta prije samog tretmana aplicirati lokalni anestetik u vidu kreme koja će tretman učiniti ugodnijim. 

U našem centru, isključivo ljekar izvodi samu terapiju, koja traje obično do 30 minuta. Efektu tretmana doprinosi upotreba medicinske kozmetike SkinCeuticals koja se u toku tretmana intenzivno nanosi na tretirano područje. Koriste se Skinceuticals specijalizirani serumi sa visokim koncentracijama vitamina C, E i F, floretina, hijaluronske i salicilne kiseline u zavisnosti od terapeutske indikacije.

Nakon terapije Medicinskim Dermastampom Vaše tijelo prirodnim procesima regeneracije obnavlja kožu, a naročito njene dublje slojeve. Dolazi do stvaranja novog kolagena i elastičnih vlakana kao i novih stanica, te do povećane prokrvljenosti novonastale kože. Već nakon nekoliko dana uočava se osvježen i poboljšan izgled lica, dok se znakovi regeneracije očekuju u narednim sedmica nakon tretmana kada dolazi do regeneracije kože, a sam proces se nastavlja i tokom narednih mjeseci dajući koži dugotrajno svježiji izgled.

 

 
 
 
 
 
 
 
     

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Popunite jednostavni obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati

Preporučeni broj tretman

 

Optimalno se preporučuje uraditi 3 tretmana u razmacima od 6-8 sedmica između tretmana, uz napomenu da se za liječenje težih ožiljaka od akni preporučuje uraditi i do 6 tretmana. 

 

Oporavak i mjere opreza

 

Neposredno nakon tretmana može doći do pojave prolaznog crvenila na licu, praćenog osjećajem toplote i zategnutosti kože koje se obično normalizuje narednih 24h nakon tretmana. Tretman prate ljekarske preporuke njege lica nakon tretmana, kao i upute o adekvatnoj zaštiti od sunca upotrebom kreme sa visokim zaštitnim faktorom.