Body Shape and tight

 

Med Contour MULTIPOWER opremljen je potpuno NOVO razvijenim aplikatorom BODY SHAPE AND TIGHT ultrazvučne frekvencije od 2,5 MHz za oblikovanje i zatezanje kože tijela.

BODY SHAPE AND TIGHT aplikator ima oblik diska na kome su smještena 3 kružna ultrazvučna pretvarača sa sekvencijalnom aktivacijom koji djeluju kao 3 različita izvora ultrazvuka. Pojedinačna aktivacija omogućava korištenje najviše snage impulsa “ peak power impulses” emitovane od strane svakog od tri izvora ultrazvuka, čime se postiže efekat “tapping” masaže na tretiranom području.

BODY SHAPE AND TIGHT aplikator pored ultrazvučnog, isporučuje i radiofrekvenciju koja podstiče i unaprjeđuje ultrazvučni tretman. U kontaktu sa tkivom generiše se toplota na tretiranom području povećanjem unutrašnje temperature. Ova reakcija uzrokuje denaturaciju kolagenih vlakana i njihovu remodelaciju tj. kolagena vlakna postaju kraća i čvršća, što rezultira primjetnim zatezanjem kože tijela. Radiofrekvencija poboljšava tonus - poboljšavajući elastičnost i glatkoću kože, djeluje na celulit i opuštenost kože.

ZAKAŽITE KONSULTACIJE

Popunite jednostavni obrazac i mi ćemo Vas kontaktirati